Deze keer gaat de reis naar Colombia

25-01-2017

's Morgens vroeg door Mariët naar Schiphol gebracht omdat voor 9 uur de fiets niet in de trein mag. De files die we in het noorden niet zo gewend zijn maakten het nog even spannend maar uiteindelijk was ik op tijd. Even later kreeg ik te horen dat mijn toestel een uur vertraagd was en dus was er tijd voor koffie. Het was wel hollen op de grote luchthaven van Madrid maar ik haalde de aansluiting en na een prima vlucht met Air Europa landde ik keurig op tijd in Bogota. En ook de  bagage rolde van de band en ik ben altijd blij mijn fiets weer heel terug te krijgen. 

Voor ik wegging hoorde ik twee vooroordelen over Colombia. Het is gevaarlijk en gewelddadig en de tweede is dat de mensen erg vriendelijk zijn. Deze laatste klopt tot nu toe. De mensen hier zijn warm en vriendelijk. De taxichauffeur op het vliegveld,  de ontvangst op mijn AirBNB adres, de hulp van de dame van de telefoonmaatschappij  waar ik een Sim card kocht. Het is een en al behulpzaamheid, interesse en vriendelijkheid. Ik maak da't gelukkig heel vaak mee maar hier valt het echt op.

De eerste dagen zal het een beetje acclimatiseren zijn. Op deze hoogte, zo'n 2600 meter, is de lucht wat ijzer en ik ben snel buiten adem. Dus vandaag  een beetje door de stad gewandeld en cultureel gedaan door het Museo del Oro (goudmuseum) en het museum van de Columbiaanse kunstschilder Boter te bezoeken. Twee prachtige musea, een bezoekje waard. Helaas is het prachtige Teatro de Colon wegens renovatie gesloten anders had ik hier graag een voorstelling willen zien.

Mijn fiets is er weer klaar voor. Helaas kwam ik er achter dat mijn sleuteltje van mijn AXA slot tijdens het transport gebroken was dus dat was nogoing een gepruts om de halve sleutel die nog in het slot zat eruit te krijgen. Maar het kwam voor elkaar, de banden zijn weer opgepompt en de ketting goed gesmeerd. Morgen is het zover, op naar het noorden.


« Terug