Dubai

13-11-2012

Een lekker begin van de reis. Op tijd vertrokken uit Eindhoven bleef de intercity naar Schiphol in Utrecht staan. Er was wel een en ander omgeroepen maar een deugdelijke intercom schijnt in een trein nog een utopie te zijn. Het woord Schiphol viel een paar keer dus ik zat wel goed. Dus niet. De trein stroomde leeg. Er bleek rook in de Schipholtunnel te staan en ik werd geadviseerd naar Amsterdam Centraal door te rijden. Daar aangekomen kreeg ik te horen dat ik in Duivendrecht had moeten uitstappen om een aansluiting naar Schiphol te krijgen. Uiteindelijk was ik net op tijd op de luchthaven en gelukkig heb ik de nodige ervaring met het inpakken van de fiets dus dat was snel gebeurd. Inchecken en wegwezen.

images/amsterdam_dubai_a_380.jpg
Met de prachtige nieuwe Airbus 380 van Emirates vlogen we voorspoedig naar Dubai. Daar zit ik nu te wachten op de vertraagde vlucht naar Jakarta. 
Ik ben benieuwd wat deze reis me gaat brengen. Een tocht over verschillende eilanden, ieder met hun eigen cultuur en gewoonten. Jullie horen het wel in de komende 3 maanden. Met een beetje geluk kan ik een visum verlenging regelen. In dat geval blijf ik minimaal 2 maanden in Indonesie. De route is nog onbekend, maar zal voornamelijk oostwaards gaan, dus Java, Balik, Lombok en zo het rijtje afwerkend wat we vroeger op de lagere school leerden.


« Terug