Kerst

26-12-2012

Dit wordt geen echt kerstverhaal. Gisteren, eerste kerstdag, bijna de hele dag op de fiets gezeten en nog even bij de familie langs gegaan waar ik op de heenweg gestopt was voor de regen. Eerst kreeg ik nog een verlaat ontbijt en even later werd de vervroegde lunch geserveerd. Het kan niet op.

De vader woont met een groot deel van de kinderen in het ene huis en de moeder, ze zijn gescheiden, in een eenvoudige hut ver buiten het dorp. Hoe het precies allemaal in elkaar zit qua familiebanden, daar kom ik niet geheel achter. Kippen lopen met een touwtje aan een poot vastgebonden rond het huis, ik zie een hond en een kat. Een klein baby aapje met een touw om zijn middeltje completeert het geheel. Kortom lekker rommelig allemaal maar de vis die ik opgediend kreeg smaakte er niet minder om.

Ze wensen me wel een 'Merry Christmas' en uitgezwaaid door iedereen plus het halve dorp spring ik weer op de fiets. Enkele uren later zit ik op de boot terug naar Lombok en wanneer ik daar aankom wordt de lucht donkerpaars. Zo hard ik kan trap ik naar het dichtsbijzijnde hotelletje en check in. Dan barst de bui weer eens los, het dorp staat redelijk blank. Ik ga op slippers het dorp in met de broekspijpen opgerold om eten te zoeken.

Tweede kerstdag was ook fietsen. Ik ging langs de noordkant van het eiland en kwam er achter dat het daar erg mooi is maar dat er verder eigenlijk niets is. Enkele simpele kleine dorpjes maar helemaal geen toerisme in welke vorm dan ook. Het prachtige strand ligt er geheel verlaten bij en ik heb de zee voor mezelf. Elders kruipen ze met duizenden tegelijk op een smal strookje strand. Maar er is ook geen accomodatie maar gelukkig krijg ik een tip dat er wel iets te vinden is, maar daar moet ik een paar honderd meter voor omhoog fietsen. Moe en bezweet strijk ik neer in het eerste guesthouse wat ik tegenkom. Ik wil even naar mijn ouders bellen maar evenals gisteravond krijg ik 3 tikken te horen en verder niets. Ook op sms-jes wordt niet gereageerd. Een internet verbinding is er ook niet en om de haverklap valt het ligt uit. Morgen maar weer eens kijken.

                                       Onder de kerstboom


« Terug