Terug in Thailand

02-01-2013

De laatste dag in Thailand was nou niet bepaald mijn 'lucky day'. Nadat ik me eerst verslapen had ging ik snel op de fiets naar de Vietnamese ambassade om een visum aan te vragen. Helaas, ambassade gesloten wegens nieuwjaars festiviteiten. Dan maar door naar Probike, de fietsenmaker om te kijken wat ze daar voor me hebben. Niks dus, ook gesloten en wel een hele week. De zaken gaan goed blijkbaar. Van vorig jaar had ik nog een klusje bij de tandarts liggen dus snel door naar Pattaya waar hij zijn vestiging heeft. Ook deze bleek bijna een hele week gesloten dus ik vond anders niets dan dichte deuren.

Nog veel meer dichte deuren vond ik op zoek naar een slaapplaats. Ik maak nooit reserveringen en ik had me niet gerealiseerd dat het zo druk zou zijn maar alle hotels en guesthouses waren vol, vol en nog eens vol. Er zijn er daar honderden en ik denk dat ik zeker een kilometer of 10 door de stad gelopen heb en 50 of 60 verschillende heb gevraagd, maar overal hetzelfde antwoord: FULL. Nou heb ik altijd nog ergens kunnen slapen 's nachts, zelfs op een politieburo, in een ziekenhuis en in Myanmar ooit op een stalletje op de groentemarkt, dus ik heb veel vertrouwen dat het uiteindelijk allemaal goed komt. En dat was ook nu het geval. Naast een groot hotel was een kleine massagesalon en de uitbaatster vroeg wat ik zocht. "Een plekje om te slapen" lachte ik en bereidwillig werd ik uitgenodigd. In een van de massagekamertjes werd een fris laken over de tafel gelegd, ik kreeg handdoeken en een kussen en ik had mijn bed. Er was zelfs een warme douche. Daar ben ik twee nachten gebleven en naast het bed kreeg ik koffie en eten wanneer ik wilde. En een heerlijke massage natuurlijk. Mijn vertrouwen was dus weer eens geheel terecht.

Vorig jaar in India zaten we op oudjaarsnacht in de bus naar Madras. En nu was ik midden in het mondaine nachtleven beland en dat is wel dag en nacht verschil. De hele avond werden er van die Chinese lampion ballonnen opgelaten, het was een prachtige 'sterrenhemel' van wegdrijvende lichtjes. En midden in de nacht van verschillende kanten een spetterend vuurwerk en opzwepend tromgeroffel. Het werd echt spectaculair toen net na middernacht in het uitgaanscentrum de electriciteit uitviel. Alle lampen, alle neonverlichting, alle muziek was uit. Alleen nog het roffelen op de troms en het knallen van het vuurwerk en de bizarre geluiden van een dolenthousiaste menigte. Kortom, een goed begin van 2013.

Nu terug in Bangkok is het wachten op Janna. Ze zit nu zo'n beetje in het vliegtuig op weg naar Dubai denk ik en morgen rond de middag haal ik haar op van (click on) Suvarnabhumi Airport. Na een dagje acclimatiseren vertrekken we dan vrijdag richting het noorden.

images/laos_10879.jpg


« Terug