Vakantie in Laos

15-01-2013

We zijn gearriveerd in Vang Vienh, een soort bio vakantieoord voor backpackers uit de hele wereld. Laos op hun manier heeft niets met Laos te maken maar het is natuurlijk wel reuze gezellig. Voor hun dan. Overigens probeert het stadje zijn image een beetje bij te sturen onder druk van de overheid, al was het alleen maar omdat er nogal eens doden vielen bij het in binnenbanden van auto's afzakken van de rivier onder invloed van drank en drugs. Dat paste niet zo in het beeld dat Laos graag wil uitstralen. 

Nadat ik mijn dag begonnen was met nogmaals een heerlijke partij badderen in de warme bron, begonnen we aan de afdaling. Maar eerst was er nog een ontbijt en dat bestond uit een hele dikke pannekoek met ananas. Janna was een beetje ziek, beetje rommelige maag en zo, dus daar deed ik mijn voordeel mee want ik kreeg de helft van haar pannenkoek er bij. Het ging voor een groot deel naar beneden dus dat was prettig fietsen en op het eind van de middag rolden we Vang Vienh binnen. Daar liepen we tegen een leuk guesthouse aan waar we een hutje kregen met een schitterend uitzicht op de rivier en de bergen in de verte. Overigens, ook hier is het winter. De mensen hebben het koud en lopen soms met dikke jacks aan. We beginnen de dag meestal met een graadje of 20 en dat loopt dan op tot 25 of zelfs iets meer en dat schijnt knap koud te zijn voor dit land. Wij vinden het prima zo.

Vandaag hadden we 'rustdag'. Lekker uitslapen na een enerverende nacht waarbij een hand door het raam probeerde  waardevolle spullen van onze tafel te graaien. Ik sliep als een roos en had dopjes in mijn oren dus ik had nergens last van maar Janna slaapt wat lichter en gaf een gil. Dat hielp, de dief ging er rap vandoor. Even later hoorden we weer wat en ik schoot zo snel mogelijk in onderbroek de deur uit, rende achter een weg rijdende brommer aan en schreeuwde om hem te laten stoppen. Dat lukte, het bleek de beheerder te zijn die op pad moest en hij schrok geloof ik nog meer dan ik. We konder er beide om lachen.

Na een stevig ontbijt, ze hebben hier heerlijke baquettes, een overblijfsel uit de Franse tijd, gingen we een stukje lopen naar een prachtige waterval. Het bleek uiteindelijk een miezerig straaltje maar een duik in het frisse water maakte veel goed. Er was een prima restaurantje daar volgens zeggen, maar toen we de gebarbecuede vleermuizen, wilde rat en eendags kuikens zagen, hadden we eigenlijk geen honger meer. Dus hebben we het eten maar uitgesteld tot we weer terug in het stadje waren. Lekker een groot bord toeristenvoer, het kan niet altijd kaviaar zijn.


« Terug