Nieuwe reis

05-10-2011

Op 12 Oktober ga ik weer op pad. Deze keer begint de tocht in Kolkata (Calcutta) in India. Het wordt weer een fietsreis met een verwachte duur van bijna 6 maanden. Ruwweg zal de tocht naar Noordoostelijk India gaan, misschien, wanneer ik het visumtechnisch kan regelen, breng ik nog een bezoek aan Bangladesh en vervolgens langs de oostelijke kust zuidwaarts en eindigend in Sri Lanka. Maar dat is slechts een ruw idee, het kan allemaal heel anders lopen.

De website heeft een iets andere opzet gekregen. Vorige keer waren er een aantal mensen die moeite hadden de laatste bijdragen te vinden. Daarom staat de laatste bijdrage nu bovenaan en kun je door scrollen naar beneden voor de oudere verhalen. Denk je na de korte inleiding dat het de moeite loont om verder te lezen dan druk je eenvoudig op 'lees verder' en dan krijg je het hele verhaal.

India is voor mij wel een spannende bestemming. 25 Jaar geleden was ik er voor het eerst en voor het laatst.  Een bijzonder land met bijzondere mensen, heftig, druk en chaotisch. Ik verwacht dat daar nog wel wat avontuur te beleven valt. 

Op dit moment ben ik nog in afwachting van mijn visum. Dat zou 3 tot 5 werkdagen duren maar na 7 werkdagen begint het wel een beetje spannend te worden. Zonder visum geen vlucht dus dat zou zonde zijn. Ondertussen worden wel de  tassen gepakt en uiteraard probeer ik ze weer zo licht mogelijk te houden. Dat is prettig in het vliegtuig, maar voor heel prettig wanneer ik de bergen in zou moeten. Iedere kilo extra voel je dan.

Natuurlijk hoop ik dat er weer een hoop mensen me virtueel gaan volgen. Je reacties zijn altijd erg welkom en ik zal zo zoveel mogelijk trachten vragen en opmerkingen te beantwoorden. 


« Terug