Bhutan

20-11-2011

Het wordt dus Bhutan is de bedoeling. Ikben met een prachtig ATR propellor vliegtuigje terug gevlogen naar Guwaihati. Dat is toch nog een beetje echt vliegen vind ikaltijd. Na een dagje wachten in Guwaihati lijkt het er op dat ik dinsdag Bhutan in kan en vanmiddag ga ik met de trein richting Jaigaon, de grensplaats tegenover Puentscholing in Bhutan.

Bhutan is een land waar je niet zomaar in komt. Je kunt er individueel alleen reizen onder begeleiding van een gids en dat geldt uiteraard ook voor groepen. Ze willen liever weinig goedbetalende toeristen dan veel die niets te spenderen hebben en daardoor is het land niet overvoerd met toeristen. Het is een koninkrijk met een toegewijde koning en sinds enige jaren ook met een echt parlement en verkiezingen. De Himalaya staat ligt hoog in de bergen, ingeklemd tussen China en India. Het is voor mij een buitenkans om hier naartoe te gaan.

De reden dat ik mee ga met de groepsreis is om te evalueren hoe de reis verloopt en om te kijken of er hier en daar wijzigingen of verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Hele leuke klus en weer eens wat anders dan fietsen. Ook wel lekker om even weg te zijn uit het drukke altijd hectische India en nieuwe energie op te doen voor het vervolg van mijn fietstocht. Dat zal rond 6 december zijn.

De website blijft uiteraard in de lucht maar ik verwacht dat er de komende weken wat minder aan gewerkt wordt :-)

                                  olifant


« Terug