Oud en nieuw in de bus

31-12-2011

Vanochtend regende het pijpestelen, iets wat ik de laatste maanden niet meer gewend was. Na het ontbijt wilde ik nog een kijkje gaan nemen op een oud Nederlands kerkhof, een overblijfsel uit de tijd dat Nederland hier nog een koloniale vestiging had. Bij vertrek was het droog maar even later viel het weer met bakken uit de lucht dus we kwamen doornat aan bij het kerkhof, al met al een trieste aanblik. Er was weinig van historische waarde te zien, de meeste graven waren vernield. Of door grafrovers of door de tand des tijds. Sommige graven van wat recentere datum waren nog goed leesbaar. Veel graven van jonge mensen, veel kinderen. In die tijd eisten de tropische ziekten hun tol onder de Europeanen.

Vandaag is het oudejaarsdag. We hebben er een speciale dag van gemaakt en gaan met zijn drieen in de bus naar Madras (Chennai). Het is bijna 900 kilometer en 14 uur in de bus. Helaas zat er niets anders op. Gisteren uren om een trein gezocht, maar alles zat vol tot ver in januari en daar konden we niet op wachten. Vandaag was er nog plek in de bus dus we besloten er een bijzonder Oud en Nieuw van te maken.

Morgen om zeven uur zijn we in Chennai en fietsen dan richting Pondicherry.

Ik wens iederen een hele gezellige oudejaarsavond, geniet van de oliebollen en natuurlijk allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar.


« Terug