Een nieuwe wending

07-01-2012

De kogel is weer eens door de kerk. We zijn gearriveerd in het oude Mysore en ik zit in een prachtig hotelletje vlakbij het oude paleis. Mysore is inderdaad een schitterende ruim opgezette stad. Een stad waar veel te zien en te beleven is, kleurrijke markten, het prachtige Maharaja paleis wat 's avonds heel mooi verlicht is, tempels en meer van dat soort attracties. Overigens ook een stad waar je 's avonds op het dakterras lekker een biertje kunt drinken en heerlijk kunt eten in de tropische avondkoelte. Het goede leven.images/india_1591.jpg

Over het goede leven gesproken, ik heb besloten India voorlopig even te verlaten. Daarom schrreef ik 'de kogel is door de kerk' want het was een beetje dubben welke kant ik op zou gaan maar Christina en Robert keren huiswaarts en ik twijfelde of ik wel zin had weer in mijn eentje een ander deel van India te gaan bereizen. Daarom tijd voor een nieuw elan en ik kon een heel mooi ticket boeken van Bangalore naar Bangkok met een stopover van 3 weken in Colombo, Sri Lanka. Dus daar hoefde ik niet zo lang over na te denken en maandag vlieg ik naar Colombo. Heerlijk een paar weekjes genieten van de Sri Lankaanse kust, een andere sfeer verwacht ik en nieuwe impulsen.

India is me overigens veel beter bevallen dan ik ooit gedacht had. Het noordoostelijke deel maar ook zeker het oostelijke en meer zuidelijke deel zijn fantastisch om rond te reizen. Nimmer last gehad van het gebruikelijke lastigvallen van toeristen, de mensen zijn geweldig vriendelijk en betrouwbaar en je wordt nergens gefopt. Dat lastigvallen van toeristen is toch meer iets van het noorden, met name rond Delhi, Varanasi en Agra waar de grote horden toeristen komen. Vanmiddag nog kwam een marktman me twee roepies achterna brengen nadat ik vergeten was het wisselgeld (bedoeld als fooitje) mee te nemen.

Vanmiddag grote schoonmaak gehouden in mijn tassen. Ik wil zoveel mogelijk gewicht kwijt dus een groot pakket gaat op de post naar Nederland, wat oude afgedragen kleren zijn afgeschreven en kunnen de bak in, de reserveband zit op de fiets en de oude band ligt ook bij het afval. Die goeie Schwalbe Marathon heeft het toch maar mooi 18000 km volgehouden, de eerste 6000 als achterband en daarna als voorband. Niet slecht op die abominabele wegen hier en daar. 

De fiets krijgt overigens  wel enige kuren. De achterdrager is nu aan beide kanten gebroken maar gelukkig kon ik dat profisorisch verhelpen met een slangenklem en visdraad. De dure ANWB zijspiegels bleek rotzooi. De eerste viel na een week spontaan van de fiets en de tweede drie weken later. Gewoon gebroken, misschien door het trillen??? Mijn nieuwe spiegel van 30 Rupees (nog geen halve euro en inclusief het monteren!!!) die ik hier in India heb gekocht heeft het al duizenden kilometers volgehouden. Motto, duurkoop is niet altijd goedkoop, zeker niet bij de ANWB shop. De achterrem is nu weer prima nadat deze is vervangen en verder valt het eigenlijk best mee, zeker als je weet wat zo'n fiets te lijden heeft. En bijna vergeten, ik heb een prachtige nieuwe Indiaase fietsbel die het straks in Nederland ook heel goed doet.

                                           mijn nieuwe bel


« Terug