De hel van het noorden

15-03-2012

 

images/thailand_1945.jpgDe hel van het noorden kun je het misschien niet echt noemen. De wegen zijn goed, eigenlijk veel te goed. Grote brede wegen, weinig verkeer maar de brandende zon maakt het wel piitig. Het dagje Sukhothai was heerlijk als rustdagje tussendoor en het gaf me de tijd nog wat oudheden te bekijken. Maar ik ben een beetje tempelmoe. Ook in het oude Sukhotai barst het weer van de budhistische tempels en het zijn stuk voor stuk bewonderenswaardige bouwwerken maar wanneer je er al een stuk of 1000 gezien hebt dan heb je het wel eens een beetje gehad. Dus ik fiets er lekker tussendoor, klets ondertussen wat met mensen die daar ook rond kijken en fiets weer terug.

 

 

 

Van Sukhotai naar Chang Mai was nog best een aardige afstand. Elke dag een hondertalBudha en ikkilometers en met name de een na laatste dag nog wat heuveltjes. Maar dat stelde niet al te veel voor en zoals na regen altijd weer de zon gaat schijnen, zo komt ook na iedere klim weer een prachtige afdaling en daar geniet je dan extra van. Dus uiteindelijk kwam ik de 15e 's avonds aan in Chang Mai. Het hotelletje wat ik deze keer vooruit gereserveerd had, bleek een prima en vriendelijk plekje, dus daar ben ik lekker een paar dagen blijven hangen.

Heel in het kort: eigenlijk was het gewoon een vrij saai stuk van Sukhotai tot Chang Mai. Niet veel te beleven dus ja, daar kan ik geen pagina over vol schrijven.Budha


« Terug