Weer thuis

18-04-2012

 

Weer terug in Groningen. En dan krijg je plotseling toegeroepen: "Hé ben ja al weer terug?" Ja dan moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik dat nog niet op de site had geschreven. De laatste dagen verliepen in een stroomversnelling. Terug van Chang Rai met een lange busreis naar Bangkok, daarna gelijk door naar een een laatste tandartsbezoek in Pattaya en met bus en boot naar Ko Chang waar Niek en Paulien en de kinderen hun laatste dagen op het strand doorbrachten. En ik dus ook. 

Ik was best wel moe van het vele fietsen. Het was mooi geweest. Vooral de heftige laatste dagen hadden er blijkbaar flink in gehakt want ik was niet meer in voor lange fietstochten de laatste paar dagen. Ook op het eiland moest ik nog een hoge heuvel over en hoewel ik dat normaal een fluitje van een cent had gevonden, was het nu wel even nodig om moed op brengen. 

En tegen alle verwachtingen in, op de laatste dag toen ik richting boot fietste kwam de regen met bakken uit de lucht. Mijn poncho kon ik zo snel niet vinden maar van een Thaise mevrouw kreeg ik snel een plastic wegwerp poncho aangereikt. Desondanks was ik nat tot op het bot en dat is geen lekker begin wanneer je nog met de boot, de bus, het vliegtuig en de trein moet. Maar gelukkig droogde het in de bus redelijk en op het vliegveld kon ik droge kleren aantrekken zodat de lange vlucht terug naar Nederland toch nog comfortabel was. Overigens vliegt de nieuwe Airbus A-380 van Emirates helemaal fantastisch. Door de lange wachttijden tussen de verschillende transportmiddelen was ik 39 uur onderweg van mijn kamertje op Chang Mai naar het welkomst diner in Groningen, dus na de copieuze maaltijd viel ik zo ongeveer om.

Alle trouwe en minder trouwe volgers weer bedankt voor de interesse, de bijdragen in het gastenboek of de prive berichten. Ik heb nog geen idee over de toekomst, maar mocht ik weer op pad gaan dan gaat de website weer de lucht in. Dat zal dan denk ik niet voor oktober worden. Voor iedereen een lekkere warme zomer gewenst. Tot kijk.

 


« Terug