De bergen in

07-02-2018

Na ons avontuur met de olifant kwamen  we aan in Rattota waar we in checkten in een 'events hall'. Dat hadden we van te voren ook niet helemaal bedacht maar de kamer was prima en beneden werden voorbereidingen getroffen voor een grote bruiloft. De 'vruchtbaarheids rijst' stond klaar en voor het bruidspaar was er een grote troon alsof ze de troonrede gingen voorlezen. 


Het was niet zo ver meer naar Kandy en via de nodige binnenweggetjes waren we er in de middag. We hadden afgesproken met Chaminda en zijn vrouw, waar we twee nachten eerder hadden geslapen. Het bleek nog een hele zoektocht door de communicatie problemen omdat ze beperkt engels spreken. Maar uiteindelijk, drie uren later, vond ik ze nog rondtuffend op hun brommer. We hebben hun een kamer aangeboden in ons guesthouse en ze kregen de VIP kamer dus dat vonden ze vast leuk. Daarna lekker dineren maar de conversatie vlotte moeizaam. Je wilt veel vragen en veel vertellen maar dat lukt gewoon niet.  Ze brachten ons 's morgens nog naar de schitterende botanische tuin en daar namen we afscheid. Zij moesten weer uren terug op de brommer.


Met Pieter en Lilian aten we in het Garden café.  Dat klinkt mooier dan het is maar het eten was lekker en het gezelschap heel gezellig dus een leuke avond ondanks het ontstellende kabaal die het fijnhakken van de Kotthu met zich meebrengt. Onvoorstelbaar voor ons dat het personeel die hier lange dagen hun werk doet tegen deze herrie kan maar naar ze zeggen horen ze het niet meer. Bij ons zou de ARBOwet onverbiddelijk zijn, maar waarschijnlijker is dat alle klanten dan al lang weggelopen waren.

P&L fietsen vandaag naar Nuwara Eliya en zijn al uren weer op pad. Wij willen met de trein en wachten al uren op de trein. De trein om 08.45 is net om 10.00 uur vertrokken maar die was bomvol. Wij nemen daarom een iets latere trein in de hoop dat die geen vertraging heeft. Maar je weet het nooit hier. De fietsen zijn mee met de bagagetrein en die zijn al op pad. 


Veel te vroeg rolde de trein binnen op perron 2. Mariët was koffie halen dus met vier volle fietstassen sprong ik op de nog langzaam rijdende trein om een zitplek te veroveren. Gelukkig, twee stoelen.  Mariët vond me al snel maar nadat we ons genesteld hadden kwamen we er achter dat we in de trein naar Colombo zaten,  de verkeerde kant op. Snel er weer uit en wachten op de goeie trein  die keurig op tijd kwam en helaas weer erg  vol was. Staanplaatsen de eerste twee uur, daarna konden  we zitten.


In de regen arriveerden we in ons guesthouse in Naruwa Eliya, op 1800 m hoogte waar het tamelijk koud en  vochtig was. Maar de ontvangst met warme thee was weer hartverwarmend en dat maakt  veel goed. 


« Terug